Voortgezette Rij Opleiding (VRO) voor motorrijders

Eén zijn met je motor – Optimale beheersing – Inzichtelijk motorrijden – Vrijheid én veiligheid

Waarom een Voortgezette Rij Opleiding (VRO)?

Er zijn redenen te over om je vaardigheden te verbeteren, maar er kan ook een directe aanleiding zijn. Iedere motorrijder komt het moment een keer tegen dat hij of zij merkt: dit is mijn grens. Hoe kom ik hier veilig overheen... Na de winterstop zit je ineens wat ongemakkelijk op je motor... Jouw motor rijdt anders dan die lesmotor van de rijschool... Je hebt een motorvakantie in het verschiet, maar maakt je daarover een beetje zorgen... Rijden op een zware motor is andere koek...

Voor wie?

Je hebt je rijbewijs A en een eigen motor en wilt graag één worden met die machine. Of je hebt geen motor maar wel een rijbewijs A en wilt weer opstappen en bijhouden wat je hebt geleerd of verder komen op een lesmotor van onze motorrijschool.

Wat leer je bij de onze motorrijschool?

De dag wordt begonnen met een stukje theorie over voertuigbeheersing. Welke ingrediënten bevat goede motorbeheersing en waarop moet worden gelet. Tevens een inventarisatie van de problemen die jij ervaart en graag wil aanpakken. Daarna gaan we aan de slag in kleine groepen van maximaal 2 motorrijders per instructeur.

  • Bochten d.m.v. slaloms en achtjes rijden.
  • Remmen, zoals een noodstop bij verschillende snelheden, remmen met of zonder ABS.
  • Langzame voertuigbeheersing, file rijden, stapvoets rijden en manoeuvreren.
  • Rijden, stoppen en keren op hellingen en dalingen.
  • Rijden in een groep.
  • Kijkgedrag, zithouding, anticiperen.
  • Aanpassingen voor als je op een zware motor rijdt, of rijden wilt.
Na de door ons verzorgde lunch gaan we het geleerde in de praktijk uitvoeren. De omgeving van Arnhem biedt alle ingrediënten: dijken, haarspeldbochten, heuvels, prachtige vergezichten, idyllische havenstadjes, bos, weiland en zelfs buitenland. Onder de deskundige begeleiding van onze motorinstructeurs rijdt je door stad en land met het heerlijke gevoel van vrijheid en veiligheid. Eén met je motor en de omgeving.

Wanneer

De VRO wordt gegeven in de weekenden, of, indien gewenst, door de week. Je kan je aanmelden van April tot en met September. Geef minimaal 2 dagen door, wij proberen rekening te houden met je wensen en nemen contact met je op om het te bevestigen. De dag kan doorgaan als er minimaal 2 kandidaten zijn aangemeld.

Door wie?

Onze drie rijksgediplomeerde motorinstructeurs van Theo Peters Verkeersschool, 2 mannen en 1 vrouw, met ieder meer dan 3 ton rijervaring en samen meer dan 40 jaar ervaring in het motorles geven, staan klaar voor jou! Onze uitgebreide kennis van met name zware motoren, zoals de Harley Davidson, zorgt voor veel specifieke ervaring die we graag inzetten om met jou een geweldig motorseizoen te kunnen voorbereiden.

Programma

Globale dagindeling:

09.00 – 12.00 uur theorie rijvaardigheid en praktisch oefenen voertuigbeheersing
12.00 – 13.00 uur lunch
13.00 – 16.00 uur de praktijk

Met een rit door de verschillende landschappen die Arnhem en omgeving kent, sluiten we de dag af door alles wat we hebben geleerd toe te passen

Kosten

Deze VRO kost 195,- all-in. In principe rij je met je eigen motor. Beginnen op een van onze lesmotoren is natuurlijk ook mogelijk. 

Meer informatie

Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie (klik hier)!

 

Copyright 2015 Voortgezette Rij Opleiding.        Rijles Arnhem | De persoonlijke verkeersschool | Contact