Over Theo Peters Verkeersschool Arnhem

Onze verkeersschool is een van de bekendste en oudste rijscholen van Arnhem en omstreken. Opgericht in 1960 door Theo Peters is de verkeersschool ook vandaag de dag nog een begrip in Arnhem. Jarenlange ervaring in het lesgeven heeft zijn vruchten afgeworpen. Hierbij is de laatste jaren de focus verlegd van groei naar kwaliteit. Een persoonlijke sfeer, waarbij de instructeurs de cursisten goed kennen, is nu kenmerk van Verkeersschool Theo Peters. Als u bij ons gelest heeft, gaat u met uw rijbewijs vol zelfvertrouwen de weg op!

Visie

Iedereen kan instructeur worden, niet iedereen kan goed lesgeven. Dat besef heeft geleid tot een team van zeer vakbekwame instructeurs en instructrice. Dat maakt het verschil tussen een uur "rijden" of een uur "les krijgen". De sfeer is collegiaal en dat vertaalt zich terug naar een ontspannen omgeving waardoor u het beste kunt leren. Heeft u bij ons een les gevolgd, dan wilt u niet meer weg!

Materieel

Uiteraard kunt u rekenen op modern en goed onderhouden materieel. Uniek voor Nederland is dat u bij ons motorrijlessen kunt volgen op een originele Harley Davidson motoren! Had u al een zwak voor dit merk, dan wilt u hierop lessen! Hierdoor leert u niet alleen motorrijden, u leert ook Harley-rijden.

Marcel Peters

Ik ben de zoon van Theo Peters en heb het lesgeven geleerd van mijn vader. Het halen van mijn rijbewijzen was uiteraard geen probleem maar belangrijker is dat mijn vader me veel geleerd heeft over lesgeven. Iedereen heeft zijn eigen manier van leren: de een is meer een "doener", de ander meer een "denker" en zo zijn er nog meer verschillen te bedenken. Belangrijkste is echter, dat men uiteindelijk zelfverzekerd en "verkeerssociaal" de weg op gaat.

Geboren in 1970 in Arnhem, ken ik de omgeving als geen ander. Daardoor kies ik met gemak de route die het beste is voor U. Bijvoorbeeld met veel rotondes of juist veel snelweg. Heeft u moeite met de hellingproef? Na afloop van de les zult u denken dat u even in de Alpen was!

Kenmerken

 • Alle rijbewijzen: A, B, C, D, E
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Hobbies: ik doe graag een spelletje (WordFued, bowlen, gezelschapspelletjes), trek wekelijks een baantje in het zwembad maar bovenal ga ik graag op vakantie. Op wielen, uiteraard. Bijvoorbeeld er op uit met mijn originele Vespa scooter zie je me ook regelmatig doen!
 • Voorbeeld: mijn vader, die altijd de zaken helder en duidelijk uitleggen kan.

Marina Paradies

Het leuke van lesgeven vind ik het contact met de cursisten. Inmiddels zit ik alweer 15 jaar in het vak en vind het iedere dag weer interessant. Iedereen heeft zijn eigen interessante verhalen en iedere dag is er wel een nieuwe uitdaging. Bij de een is voertuigbeheersing een uitdaging, bij de ander verkeersinzicht. Bij mij is de les pas geslaagd als we een flinke stap verder gekomen zijn!

Kenmerken

 • Rijbewijzen A, B, C.
 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Hobbies: lange afstanden wandelen, schilderen en tekenen, muziek, hardlopen
 • Specialiteit: lesgeven op de persoon gericht

Anecdote

Bij een auto-examen kreeg een cursist de opdracht om zelfstandig naar het Gelredome te rijden. Hij gaf aan dat wel te kunnen vinden. En als je het niet zo nauw neemt met de definitie van "bij het Gelredome uitkomen", dan klopte dat ook wel. Dus na allerlei omzwervingen, waarbij ik via de spiegel zag dat de examinator in toenemende mate onrustig werd, zagen we gelukkig uiteindelijk het Gelredome! De cursist parkeert de auto netjes en kijkt ons vol trots aan. "Ja," zegt de examinator, "dit is inderdaad het Gelredome, je hebt gelijk. Maar goed dat het geen taxi-examen is, trouwens, want dan was je nu gezakt - zoals je ziet ligt het Gelredome aan de andere kant van de snelweg!"

Jurry Hagen

 

Jurry Hagen

Halllo, ik ben de jongste instructeur van onze verkeersschool. Geboren in 1978 te Zevenaar. Zelf rij ik al motor sinds mijn 20e en heb in 2007 mijn opleiding tot instructeur met goed gevolg afgelegd. Daarop ben ik begonnen met het geven van rijles. Mijn hart gaat uit naar motorrijden en vind het leuk om daarin les te geven.

Kenmerken

 • Rijbewijzen: A, B, C, E
 • Hobbies: motorrijden, bezichtigingen. Ik vindt het heerlijk om de motor te pakken en naar een interessant punt te rijden, bijvoorbeeld naar de Graftombe Willem van Oranje in Delft. Een heerlijk stukje rijden!
 • Favoriete motor: BMW 
 
nissan lesauto

 

 

Copyright 2015 Over ons.        Rijles Arnhem | De persoonlijke verkeersschool | Contact